Ideoita joulun kattauksiin

 

Tein kaksi erisävyistä kattausta tuomaan ideoita joulunaikaan. Toisesta tein vaalean, johon laitoin vaaleanvihreää, vaaleanpunaista ja valkoista, ja toisesta tein perinteisen punaisen. Tykkään tehdä kotona kattaukset rennon ottein, mutta samalla haluan panostaa juhlavuuteen. Luon kattauksen niin että siitä on iloa silmälle eikä kattaussäännöistä tarvitse välittää.

 

 

Lautasliinarenkaiden sijaan käytän yleensä aina leikkokukkia, jotka solmin satiininauhalla kiinni lautasliinan ympärille. Meillä on juhlapyhinä aina pellavalautasliinat käytössä. Tunnelmavalot ja kynttilät riittävät tuomaan valoa, joten laitoin kattovalaisimen tilalle amaryllikset roikkumaan. Tuli kyllä ihanan moderninnäköinen tapa laittaa pöytäkukat ylösalaisin. Amaryllikset ovat niin kestäviä kukkia, että ne kyllä kestää hyvin ruokailun ajan ja vähän pidempäänkin ilman vettä.

 

 

Trendikkäät kuivakukat käyvät myös joulukukkien kanssa yhteen. Laitoin tummanpunaisten amaryllisten kanssa pari pampaheinää ja näyttääpä jouluiselta heti. Punaiseen kattaukseen laitoin punaisia kukkia mustalla samettipintaisella nauhalla valkoisen lautasliinan ympärille.

 

 

Hyvää ensimmäistä adventtia!

 

 

Ideoita joulun kattauksiin-thumbnail