Palvelemme joka päivä maanantaista sunnuntaihin klo 8-19
FI EN RU
Rekisteröidy

Vesiviljely chili- ja hyötykasvien kasvatuksessa

Chili- ja hyötykasvien kasvatus vesiviljelyssä

heading-icon

Vesiviljelyllä tarkoitetaan kasvatusmenetelmää, jossa kasvin juuret eivät kasva mullassa, turpeessa tai muussa ravinteita sitovassa väliaineessa vaan vapaasti vedessä tai inertissä väliaineessa, jossa niitä huuhdellaan ravinneliuoksella. Suosituimpia vesiviljelymenetelmiä ovat esimerkiksi ebb, bubbleri (DWC eli Deep water culture system), NFT (Nutrient film system). Lisäksi on olemassa paljon muitakin vesikasvatusjärjestelmiä, kuten passiivinen vesiviljely, jolloin vettä ei pumpata eikä hapeteta millään pumpuilla.

 

Vesiviljelyn edut

Vesiviljelyn etuina multa- ja turvekasvatukseen verrattuna pidetään yleensä nopeampaa kasvua, suurempaa satoa ja vähempiä tuholaisongelmia. Yli- tai alikastelu ei myöskään ole ongelma vesiviljelyssä ja suurissa järjestelmissä ravinneliuos voi riittää jopa pari viikkoa, joten jää aikaa kesällä matkustelulle ja muille reissuille. Suurimmat chilisadot, jopa useita kiloja hedelmiä kasvia kohden, on saavutettu vesiviljelyllä kasvihuoneessa. Vesiviljelyyn soveltuvat hyvin chilit, paprikat, tomaatit, kurkut, jopa melonit kuin yhtä hyvin yrititkin ja salaatit.

 

Vesviljelyn aloitus ja kasaus

Voit tilata kauttamme hydrokasvatukseen aloituspakkauksen, omien tarpeittesi mukaan ja räätälöimme juuri sinulle sopivan vesiviljelylaitteen. Jos kaipaat apua kasvatukseen liittyvissä asioissa ja käyttöönotossa, voit halutessasi ottaa palvelun kauttamme 59 €/h. Lisäksi autamme lannoitteiden käytössä kasvien eri kasvuvaiheessa, sekä kauttamme on mahdollisuus pyytää apua, mikäli tuholaistorjunnalle on tarvetta.

 

Jos kiinnostuit, kysy lisää vesiviljelystä toni.airaksinen@joensuunkukkatalo.fi

 

Alla joitain kuvia vesiviljelystä eri menetelmiä käyttäen.